Velkommen

Velkommen!

Velkommen til Rivjernet i ny drakt! Etter noen års pause, store omveltninger i livet og mye tankearbeid rundt hva jeg ønsker denne nettsiden skal formidle, er jeg omsider klar for å ta fatt på nye skriverier. Veldig kort fortalt har jeg i løpet av de siste 3 årene

  • blitt skilt
  • forelsket igjen og samboer på nytt
  • blitt utbrent
  • pådratt meg en autoimmun sykdom.
  • stresset meg fullstendig ut av kartet.
  • startet et omfattende livsstils- og helseforbedringsarbeid med god hjelp fra Funksjonellmedisinsk institutt i Oslo.

De som har vært her før vet at denne nettsiden har hatt mest oppskrifter og hverdagsbetraktninger. Det kan sikkert komme en og annen oppskrift her fremover også, men primært ønsker jeg å skifte fokus og skrive om flere temaer.

Behovet for endringer

På Rivjernet.com vil du fremover finne skriverier om det som for tiden angår meg mest, nemlig livsstilsdesign. Jeg forsøker å endre på ting. Endringer er vanskelige. Selv om jeg de siste 10 årene har gjort mange endringer i livet mitt, så er det fortsatt en rekke forhold som jeg bare ikke klarer å få gjort noe med! Hvorfor skal det være så jævla vanskelig for meg å få til å trene på jevnlig basis for eksempel? Jeg har skjønt at jeg må gå grundigere til verks. Her må det graves ned i adferdspsykologi, evolusjonsbiologi, neurobiologi og epigenetikk. Hvordan fungerer egentlig hjernen vår? Hvordan kan man spille på lag med biologien, og gjøre endringer på en sånn måte at det funker? Denne nettsiden skal hjelpe meg å dokumentere de svarene jeg kommer frem til for meg, og kanskje vil noen av disse tingene også være til nytte for deg.

Hva er livstilsdesign?

Begrepet livsstilsdesign er et forholdsvis nytt konsept som for alvor ble kjent da amerikaneren Tim Ferris definerte det på denne måten i sin bok «The Four Hour Workweek»:

«The New Rich (NR) are those who abandon the deferred-life plan and create luxury lifestyles in the present using the currency of the New Rich: time and mobility. This is an art and a science we will refer to as Lifestyle Design (LD)»

Tim Ferris har også skrevet flere andre bøker med livstilsdesign som hovedfokus. Jeg tolker begrepet livsstilsdesign på en litt annen måte og for meg betyr LD:

Å bevisst og proaktivt designe livet sitt på en slik måte at det kan leves mer i tråd med det som er viktig for deg.

Dette kan selvfølgelig gjøres på mange forskjellige måter, avhengig av hvem du er og hva som er viktig for deg. Livstilsdesign betyr endringer, det betyr bevisstgjøring og ikke minst mot! Selv om en endring er bra for deg, betyr ikke det at den ikke er vanskelig. Vanskelig for deg selv og kanskje for andre rundt deg.

Den største endringen for meg med denne siden er i tillegg til skifte av tema, at jeg fra nå av velger å skrive under fullt navn. Det krever mot fra meg. Men jeg er lei av å være redd. Redd for hva noen skal synes om det jeg skriver, redd for å få kjeft, redd for å være synlig.

Vil du følge meg?

Jeg håper du har lyst til å følge meg fremover! I Jeg til å sende ut en liten mail til de som vil ha beskjed når jeg har noe nytt å melde. Så hvis du ønsker dette kan du legge igjen e-postadressen din her.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.