Stillesitting er visst den nye røykinga…

Og det har jeg gjort noe med.

Firmaet vårt har omsider fått flyttet inn i nye, flotte lokaler. Det har tatt sin tid for meg å komme i orden på mitt nye kontor, men nå har jeg endelig fått ut fingeren og fått alt på plass, deriblant kontormølla. Den har stått demontert lenge nå, både før vi flyttet og nå etter sommeren, men i dag var jeg i gang.

Har savnet muligheten til å kunne gå og jobbe samtidig. Det er utrolig deilig! I dag gikk jeg rolig (2,5 km/h) i litt over en time, og syntes det var en bra start etter sommeren. Det blir 2,5 kilometer det… Jeg går i så sakte tempo at det går fint å både tenke og skrive på pc’en samtidig (multitasking på høyt plan).

Her er den:

20150903_124850

Det har vært mye fokus på dette med stillesitting de siste årene. En økende mengde forskning viser at vi ikke er skapt for å sitte stille bak et skrivebord hele dagen, og jo mer vi sitter jo mer øker risikoen for å bli rammet av alskens vestlige livsstilssykdommer. Selv ikke et par/tre turer på helsestudio ila uka er nok til å oppveie den skadelige effekten av stillesitting på kroppen vår. Våre forfedre var i betraktelig mye mer bevegelse enn det vi som moderne mennesker er i dag, og det er på tide å ta dette på alvor….iallefall for meg og min egen helse.
Men…og det er et stort men; som leder, karrierekvinne, mor til 2 barn med et hus å holde, mat og lage, samt litt fritidsaktiviteter på toppen. Hvordan i hekken skal man få tid til å vandre i skogen et par timer om dagen? Det har jeg jo ikke…ikke litt engang. Svaret er kontormølla. Jobbe og være i bevegelse samtidig. Det er vinn/vinn.

Mølla fant jeg på en nettside som den gangen het http://www.kontormolla.no, i dag har de byttet navn til www.bwell.no og selger en masse andre ting også. Dette innlegget er altså på ingen måte sponset, men tenkte det kan være greit for andre å få vite hvor man kan få tak i denne vidundermaskinen.

Sist men ikke minst; det er viktig med godt fottøy

20150903_120451

(Gjett hvem jeg bruker på mølla;)

4 kommentarer om “Stillesitting er visst den nye røykinga…

  1. Har brukt fivefingers i to år, nå går jeg uten sko. Hørte deg i går på høstkonferansen 😊

    1. Ja, det er jammen deilig å slippe føttene fri!! Håper du var fornøyd med foredraget:) Og for en bra konferanse det var! Jeg er ihvertfall superinspirert etter denne helgen.(spiste grønn salat med grønnkål til lunsj i dag!)

    1. Hei Ingeborg. Har tenkt litt over spørsmålet ditt og hørt etter😊 Den bråket ikke, men lager jo litt lyd. En jevn summing, ikke noe jeg henger meg opp i. Helt stille på kontoret vil jeg ikke ha det allikevel. Nå har jeg eget kontor, så hvordan den ville gjøre seg i et åpent landskap kommer an på de som sitter ved siden av deg. Støy er iallefall ikke noe jeg synes er noe problem. Hvis du bor i nærheten av Larvik så si ifra, så kan du komme innom og prøve den. Mvh Camilla

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.