21dsd 2014 – Oppsummering

Beklager det tok litt tid å få knottet ned en oppsummering, men her kommer`n omsider.

Når jeg ser tilbake på de 21 dagene ser jeg, som forrige gang, store mengder utrolig god og næringsrik mat. Jeg blir like glad hver gang jeg har gjennomført en challenge og ser tilbake på bildene. Det føles så godt å ha servert skrotten skikkelig bra menneskeføde. Av og til føler jeg at jeg ikke spiser «sunt» nok eller strikt nok, men når bildene står der ser jeg at det slettes ikke er så ille allikevel. Dette er jo maten jeg spiser til daglig også uten challenge, riktig nok med en og annen glutenfri kjøpepizza en sjelden gang. Fanatisk er jeg ikke.

Jeg sover ikke nok. Ser at jeg altfor ofte havner under 7 timer, når jeg bør ligge mellom 7 og helst nærmere 8. Dette er min største utfordring fortsatt. Livet er bare ikke sånn at jeg får det til. Pågående prosjekt, jeg gir ikke opp.

Formen var for det meste tipp topp alle dagene med unntak av når jeg hadde sovet lite om natten. Jeg har en bestemt følelse av at å ikke drikke mengder med kaffe gjorde at jeg følte meg bedre. Nå drikker jeg kaffe igjen, men begrenser det veldig. Tar like gjerne en kopp te på jobben, mye av kaffedrikkinga er gammel vane.

Huden ble merkbart mye bedre mot slutten av perioden. Jippi! Det har jeg ventet lenge på. Etter challengen i mars merket jeg nemlig ingen forbedring. Når det er sagt så kan det jo være mange ting som har bidratt til forbedringen. Det kan ha vært den fine sommeren med eksponering for sol og saltvann. Eller det kan ha vært at jeg tar jerntilskudd og ikke er jernfattig lenger. Samma det, huden er iallefall mye bedre.

Når det gjelder fysisk aktivitet, så har jeg også mye å hente her, men etter en uke på ren mat og ikkeno’ kaffe føltes kroppen så lett at jeg hadde lyst til å trene og bevege meg. Så fikk jeg av flere årsaker ikke trent så mye som jeg hadde ønsket, men lysten var iallefall til stede.

Suget etter kaffe og sjokolade var mindre enn forventet. For hver gang jeg gjør en challenge, blir det lettere å ligge unna. Det er sikkert erfaringen fra tidligere challenger som gjør det. Hodet er kanskje flinkere til å innstille seg på at sånn er det for en periode, og det går ganske fort. Plutselig var dag 21 her, og jeg syntes jeg akkurat startet på dag nr. 1.

Jeg hadde som et mål å spise lever ila de 21 dagene, men det gikk skeis gitt…Kjøpte boken til PaleoSara og der står det en kjempefristende oppskrift på hjemmelaget leverpostei. Jeg har tenkt å lage denne så fort jeg får kloa i økologisk kalvelever og spekk. Får ta en tur til slakteren og høre om han kan hjelpe meg. I mellomtiden har jeg begynt å ta leverkapsler som jeg har kjøpt på Iherb. Det er iallefall bedre enn ingenting. Merker at neglene mine har blitt sterkere, så jeg har klokketro på at det virker.

Høsten er på vei. Klokken er 21 og det allerede nesten mørkt. Jeg har som vanlig lagt meg en slagplan for hvordan jeg skal unngå «høstnedturen» i år, så får vi se om jeg lykkes denne gangen. Kommer til å skrive mer om dette utover høsten.

Igjen; takk til alle som fulgte meg på veien. Det er ingen tvil om at det er ekstra motiverende å stå på når jeg vet at det er noen som skal lese om hva jeg faktisk spise ila dagen. Det er jammen stas å blogge:)

Reklamer

6 tanker om “21dsd 2014 – Oppsummering

 1. Synes du har en inspirerende blogg! Veldig bra med enda en paleoblogg. Har testet noen oppskrifter du har lagt ut og resultatet ble kjempebra! Gleder meg til å teste flere! Oppdaget dessuten at jeg kunne bestille kylling skrog fra Holte gård på Meny på øya til en billig penge gjennom bloggen din. Tipset kom som bestilt:-) Har en 6 mndr datter som skal få kraftkokte grønnsaker snart. Gøy at du holder til her i distriktet også (regner med det siden Meny på øya var nevnt?). Da vet jeg at råvarene som dukker opp i oppskriftene ikke er så langt unna:-D

  • Åh, så fin kommentar! Nå ble jeg kjempeglad:) Holder til i Larvik, det gjør du og? Er du medlem av Kostreform? Vi har skikkelig bra fylkeslag med base i Larvik og er superinteressert i flere engasjerte sjeler. Du kan jo tenke på det;) Lykke til med introduksjon av mat til Knerten. Mini startet på rå eggeplommer med revet kalvelever over (også bestilt hos slakteren på øya), og kraftkokte grønnsaker:) Du kommer til å få en frisk og glad unge som blir mindre syk enn de andre i barnehagen (når dere kommer så langt). Det er iallefall trenden jeg ser hos de paleo/lavkarbobebisene jeg kjenner til:)

 2. Ja, jeg er i Larvik! Kjempemoro at du også er det! 🙂 Har ikke hørt om kostreform, men skal avlegge google et besøk! Er det noe jeg brenner for så er det kosthold og helse.
  Og takk for tipset med kalvelever. Skal helt klart testes. Foreløbig har det vært bare eggeplomme, grønnsaksmos og avokado på menyen. Har gitt henne litt hirsegrøt også selvom det strider mot mine prinsipper. Føler iblandt at det er en aldri så liten utfordring dette med barnamat siden helsestasjon og folk rundt meg kun maser om grøt og brødskiver.

  • Jippi! Velkommen som medlem! Vi er i gang med å arrangere en storslagen kostholdskonferanse i februar 2015, gå inn på facebook og «like» Kostreform Vestfold sin side, der kommer det info etterhvert. SUperbra foredragsholdere har sagt ja til å komme; Nils Christian Geelmuyden, Erik og Sofie Hexeber, Annika Dahlqvist og Ken Halstensen. Det blir en kanonkonferanse, vi satser på å fylle storsalen i Bølgen med 500 deltagere! Jeg ga også Mini hirsegrøt. Det er iallefall glutenfritt og ganske «harmløst» i så måte. Greit å ha litt å variere med i starten. Så gøy at du har meldt deg inn! Vi holder kontakten:)

 3. Så gøy! Gleder jeg meg til! Helt supert at det blir på Bølgen. Endelig! Gleder mitt hjerte å høre at det finnes ildsjeler for helse og kosthold i Larvik også. Har allerede vært inne på face og likt:-)
  Godt å høre at andre også bruker hirse. Ja, det var min tanke også, at den er glutenfri, men den er jernrik iallefall.
  Ja vi må holde kontakten:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s