Paleo Challenge 2014 – Oppsummering!

Omsider en oppsummering!
30 dager med skikkelig mat, (til og med uten smør) tilbakelagt uten nevneverdige savn eller problemer knyttet til matinntaket. Tvert i mot ser jeg på alle bildene at jeg har spist utrolig mye god og næringsrik mat! Sånt blir jeg glad av:)
Men hva ble resultatet?

Jeg satte i gang med en strikt challenge denne gangen først og fremst for å se hvilken virkning det ville ha på huden min, men jeg hadde også en bestemt formening om at jeg kom til å føle meg helt fantastisk bare jeg spiste alle de rette tingene og «strammet inn».

Jeg syntes jeg lyktes med å innføre mer næring i kosten. Først og fremst i form av jevnlig inntak av kraft, men også som et resultat av at jeg i de 30 dagene overhodet ikke spiste «paleofisert» mat ala paleopannekaker, bakverk, paleobrød, paleosukkerfri snacks osv.

Hva ble så resultatet?
Huden: Overhodet ingen forskjell! Skuff…
Formen forøvrig: Så og si ingen forskjell…litt skuffa der og.

Hva forteller så dette meg?
Jo; På det nivået jeg er nå ift. kosthold og livsstil, så er det antagelig ikke kosten som er det viktigste for meg å få orden på fremover. Den var antagelig ikke så verst i utgangspunktet.
Nøkkelordet tror jeg definitivt er stress.
Jeg har forholdsvis mye stress hengene over meg akkurat nå. Det er stress i form av først og fremst for lite søvn, for mye å gjøre på jobben, for mye å gjøre på fritiden; trening og oppfølging av kosthold, unger og familien. Dessuten er jeg ganske sikker på at jeg drikker for mye kaffe.
Jeg overtok som daglig leder i bedriften min pr. 02.04, og selv om det ikke er så stor forskjell umiddelbart ift. mine daglige arbeidsoppgaver så har det definitivt skjedd en endring i hvordan jeg tenker om jobben, hva som nå er mitt ansvar, hva jeg må begynne å ta tak i for at bedriften skal utvikle seg i ønsket retning, og denne endringen roter rundt i hodet mitt bortimot hver dag hele tiden…Det er vanskelig å stoppe. Jeg er ikke direkte redd, men føler meg nok litt alvorstynget av det nye ansvaret. Jeg har ikke lenger den «luksusen» av å kunne tenke at «noen andre tar seg av det» eller «det er ikke mitt ansvar» lenger. For nå er det det.

En gjennomsnittsberegning av hvor mye jeg sov i snitt per. natt disse 30 dagene viser at jeg sover i snitt 6 timer og 32 minutter pr. natt.
For en kropp som optimalt trenger 8 timer for å fungere, så er det 1,5 time for lite hver. eneste. natt.
Når jeg har gått igjennom innleggene så ser jeg at alle de dagene hvor jeg har sovet 7-8 timer eller mer så føler jeg meg jo så bra! Som om maskineriet har fått en service og vinduene i hodet er vasket.
Så hvorfor er det så j***a vanskelig å få til denne sovinga?

Jeg har ikke noe godt svar. Men heri ligger mitt hovedfokus fremover. Sove og hvile. Ikke trene for hardt, og i tillegg meditere mer, da jeg
vet det er et verktøy som roer meg ned.

Sommeren er her, det er lyst og varmt. Enda vanskeligere å gå og legge seg kl. 10… Men; jeg går på med dødsforakt. Dette skal jeg bare få til.
Innspill til hvordan en dobbelt/trippelarbeidende mor kan få mer styr på hverdagen mottas med takk!

Reklamer

2 tanker om “Paleo Challenge 2014 – Oppsummering!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s