Paleo Challenge 2014 – Dag 30

Den siste dagen kom og gikk, og plutselig innså jeg at jeg var ferdig med The whole 30! Og nesten uten å tenke over hva det faktisk var jeg fullførte. De første gangene jeg leste om en Paleo Challenge husker jeg godt jeg tenkte at det var den fullstendige utopi at jeg noensinne skulle klare å gjennomføre noe sånt. Jeg prøvde også høsten 2011, men ga opp etter 20 dager, og spiste heller ikke så strikt (mye paleo pannekaker og smør). Ett eller annet sted på veien så har det skjedd noe med hodet mitt og min innstilling til kosthold. Jeg synes nå at 30 dager på skikkelig mat, selv uten smør, egentlig ikke er så veldig vanskelig. Alle min følelser, vaner og egendefinerte «lover» om mitt eget kosthold er snudd opp ned. Jeg føler i dag at det er jeg som har kontroll på maten og ikke omvendt. I tillegg har jeg fått en mer praktisk tilnærming til mat. Mat er på en måte å anse som drivstoff. Greit at mat skal smake godt og se lekkert ut i tillegg, men først og fremst må mat være næringsrikt for å gi kroppen optimale levevilkår. En slik tankegang tror jeg er nyttig, for den gjør det lettere å holde seg unna «kosen».

Vel, her er iallefall drivstoffet mitt den siste dagen:

Frokost:
2014-04-11 06.39.56
Hadde dårlig tid, da vi måtte rekke påskefrokost i bhg. 2 doser kapselkaffe blendet sammen med ca 30-40 gram ghee. Brukte stavmikseren, og resultatet ble en fyldig og kremete kaffeblanding som smakte helt vidunderlig. Og gjorde meg skikkelig mett! Holdt helt til lunsj uten problemer.

Lunsj:
2014-04-11 11.58.11
2 kokte egg, ett kyllinglår, agurk og tomat.

Middag:
2014-04-11 18.54.24
Mammas superomelett med spekeskinke og purre. 1/2 avokado, litt paprika, noen melonbiter.
(handa til Mini kan sees nede i venstre hjørne. Hun satt nemlig på fanget mitt og gapte høyt hver gang det var omelett på gaffelen. Måtte dele med meg:)

Snacks:
Litt melon på påskefrokosten.

Søvn:
ca 6 timer

Fysisk aktivitet:
4600 skritt, ikke veldig imponerende…

Fin dag, men trøtt. Det blir for lite søvn. Jeg skal gjøre en øvelse i etterkant av challengen og ta et gjennomsnitt av alle de 30 nettene siden challengen startet opp og se hvor mye det har blitt ila denne måneden. Det vil antagelig bli et rævva resultat. Kanskje jeg må ta en ny challenge som heter 30 dagers sleep challenge? Og i tillegg kutte kaffen?
Magen kranglet også litt den siste dagen. Men ikke noe å si på humøret! Jeg følte meg glad og lett til sinns. Og for å sitere min snart 2 år gamle datter: Jeg er «bærdi»! (bærdi = ferdig)
Oppsummering av vårens Paleo Challenge kommer ila et par dager. Deretter tror jeg jammen jeg skal ta meg en god bloggpause i påsken.

Reklamer

2 tanker om “Paleo Challenge 2014 – Dag 30

  1. Gratulerer så mye med fantastisk gjennomføring, Camilla! Jeg er ganske enkelt kjempeimponert! En ting er jo å følge opplegget trofast og levere kreativiteten i kostholdet. Men i tillegg dokumentere det så grundig på bloggen gjør det hele veldig komplett. Gleder meg til oppsumeringa. Ønsker deg en god bloggfri påskeferie! 🙂

    • Du er god, Per! Takk for en kjempefin kommentar! Jeg skal definitivt ha litt pause i påsken ja. Også er det bare å glede seg til landsmøtet i Kostreform! Snakkes snart:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s