Paleobrød

Jeg gir aldri opp å finne en oppskrift på brød som disse kresne ungene mine kan like. Fant denne oppskriften for ganske lenge siden, og har hatt den på lista over oppskrifter jeg skulle prøve. Omsider kom det en pakke fra Iherb i posten med cashewnøttesmør og mandelmelk (som forøvrig er enkelt å lage selv, bare latskap som gjorde at jeg kjøpte…), så da fikk jeg omsider bakt dette brødet.
2014-02-02 15.05.42
Du trenger:
– 4 store egg, plomme og eggehvite separert
– 2,5 dl cashewnøttesmør, ikke grovt!
– 1 ss honning
– 2,5 ts eplecidereddik
– 0,6 dl mandelmelk
– 0,6 dl kokosmel
– 1 ts bakingsoda (kan erstattes med bakepulver, 2 ts)
– 1/2 ts havsalt

Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 150 grader
2. Smør eller kle en liten brødform med papir. Jeg har kjøpt en liten form som er ca 20×11 cm, og den var helt perfekt.
3. Piske eggeplommer og nøttesmør sammen. Ha i mandelmelk, honning og eplecidereddik og blande alt til en jevn røre.
4. Piske eggehvitene så fluffy at de danner topper når du løfter vispene.
5. Blande de tørre ingrediensene godt i en egen bolle, ha dem deretter over i cashewblandingen og piske godt sammen. Mine egg var ikke så store, så jeg hadde i en skvett mer mandelmelk enn det oppskriften sa, da røra ble litt for tørr og vanskelig å få bladet godt sammen.
6. Ha i eggehvitene til slutt. Blande alt godt til en jevn røre.
7. Hell i forma. Stekes i ovnen i 45-50 minutter, til brødet er gyllent og det ikke henger røre igjen på en strikkepinne/tannpirker når du stikker den i brødet. Ikke åpne ovnsdøra underveis i stekingen, da faller brødet sammen.
8. Ta formen ut av ovnen, men la brødet hvile i forma i 15-20 minutter. Ta så brødet ut og la det kjøle seg på benken.
Oppbevares i en pose i kjøleskapet. Holdbart i en uke.

2014-02-02 19.59.43
Som Danielle Walker selv skriver i oppskriften, synes hun brødet bare blir bedre ettersom dagene går. Jeg er helt enig. Et kjempegodt paleobrød som funker både med søtt og salt pålegg. Favoritten min er smør, mandelsmør og pittelitt hjemmelaget syltetøy på toppen. Ekstra godt ristet!
Likte ungene det? Tja….kanskje litt. Turbo spiste en skive, men ville ikke ha det neste gang jeg spurte. Mini tok noen biter, men ikke noe mer….
Ja, ja….jeg likte det iallefall kjempegodt.

6 kommentarer om “Paleobrød

  1. Hei Chris. Vet du, det er jeg jammen ikke sikker på…jeg kjøpte på http://www.iherb.com. Hvis du ikke har handlet der før, så anbefaler jeg deg å prøve. Billig frakt (4 dollar) hvis du holder deg under 1,80 kg (tror jeg er grensa) pr. bestilling, og bestill alltid for under 200 kroner, da slipper du toll og moms og alt det der. Bestill heller flere pakker om du skal ha mange ting. Jeg handler egentlig alt nøttesmør og sånt der, mye billigere enn i Norge, selv med frakt. Gjelder også for varer som kokosmel, mandelmel, vaniljeekstrakt osv. Men cashewsmør kan du enkelt lage selv også; kjør usaltede cashewnøtter i en foodprosessor så lenge at de slipper fettet og blir til «smør». Det tar litt tid, og du må kanskje skrape ned fra kantene et par ganger, men blir nøttesmør til slutt. Du kan bruke samme fremgangsmåte for mandelsmør og f.eks hasselnøttsmør (ha i litt honning, kakao og kokosmelk = hjemmelaget nutella). Hjemmelaget er garantert det billigste! Lykke til, det brødet er verdt innsatsen:)

 1. Dette brødet så kjempegodt ut, jeg begynner å bli lei av brød med masse frø og nøtter.
  Ikke er det mulig å få jentungen på 5 til å spise det heller, hun vil bare ha «pappabrød».

  Kan du linke til mandelmelka og cashewnøttesmøret du brukte i oppskriften? 🙂

   1. Kjære all verden, det er det beste brødet jeg noen gang har smakt!
    Jeg var litt skeptisk, siden konsistensen ble litt svampete (jeg hadde 1 dl. mandelmelk i og visste ikke at eggehvitene kom til å gjøre røra mer flytende), men jeg var hekta etter første bit.
    Faktisk så spiste jeg halve brødet og da var jeg rimelig mett, men jeg klarte rett og slett ikke stoppe. 😉
    Storefrøken spiste en skive, men ville ikke ha mer etterpå, sånn som din Turbo.
    Jaja, mer til meg da.

    Tror du brødet egner seg til frysing?
    Jeg måtte inn på iHerb og bestille 2 krukker til med cashewnøttesmør, så jeg tenkte å lage noen å ha i fryseren. 🙂

   2. Åh, så bra at du likte det!! Hekta etter første bit var en god beskrivelse;) Jeg rakk aldri å fryse det før det var tomt…kanskje du kan prøve å fryse halvparten neste gang du baker det, så blir ikke hele brødet ødelagt om det skulle gå skeis? Jeg ville vel egentlig tro at det går greit. Jeg frøys bananbrødet jeg pleier å bake en gang, og det gikk helt fint. Lykke til! Og du; fortsett å tilby ungene, plutselig så liker de det allikevel;)

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.