Hjemmelaget Kombucha!

Se hva jeg har klart å lage!
2013-11-06 20.05.59
Vel, strengt tatt er det kombuchamammaen som har gjort jobben. Jeg har bare gitt henne et par liter søt te å ligge i. Vet du ikke hva kombucha er?
Kombucha er en tradisjonell drikk med røtter flere tusen år tilbake. Kommer opprinnelig fra Kina. Kombucha fremstilles ved at en SCOBY (symbiotic colony of bacteria and yeast) legges i te med sukker i. Ila 7-31 dager (kommer an på hvor syrlig du ønsker drikken) har scobyen, eller kombuchamammaen som jeg liker å kalle den, fermentert teen ved å spise opp sukkeret. Resultatet er en velsmakende, probiotisk drikk som skal være bra for immunforsvaret og helsa generelt. For hver gang man lager en omgang kombucha vil det danne seg en ny scoby på toppen, over mammaen. Denne kan man legge på vent, gi bort til noen andre, eller doble produksjonen med. Jeg fikk min baby (som nå har blitt mamma) av en snill dame som sendte den i posten etter at jeg la ut en etterlysning på facebook. Jeg medlem av en tradisjonsmatgruppe, der er det mange som driver med kombuchaproduksjon;)
2013-11-06 20.05.13
På bildet sees mammaen til venstre, og babyen til høyre.

Er spent på om jeg merker noen virkning på kroppen ved jevnlig inntak. Skal lage en post senere, når jeg har blitt litt mer proff med detaljert beskrevet fremgangsmetode. I mellomtiden anbefaler jeg denne posten hos Gry Hammer.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.