Gresskarkake

Det er gresskarsesong i USA, og alle paleoblogger jeg leser tyter over av gresskaroppskrifter. I Norge har vi ikke samme tradisjonen for å bruke gresskar i alt mulig, men jeg har prøvd et par oppskrifter i det siste. Her kommer en oppskrift på en enkel og smakfull gresskarkake. Oppskriften stammer herfra.
2013-09-29 17.28.38

Du trenger:
– 2 store egg
– 2,5 dl gresskarpure (frisk eller fra boks)
– ca 1 dl honning, oppvarmet så den er flytende. Smak deg frem, ta i mer om du ønsker kaka søtere. Evt. et par dråper stevia vanilje.
– 1 dl kokosolje, smeltet
– 1 ts vaniljeekstrakt
– 2,5 dl mandelmel av skoldede mandler
– 0,6 dl arrowrootstivelse
– 1,5 ts gresskarkrydder*
– 1/2 ts havsalt
– 1 ts bakepulver

* Gresskarkrydder har jeg ikke klart å finne i norske butikker, men er noe som ofte brukes i amerikanske oppskrifter. Etter et googlesøk fant jeg ut at det kan lages hjemme med kryddere du antagelig allerede har i krydderhylla. Rør godt sammen 1/8 del malt muskat, 1/8 malt nellik, 1/4 del tørket ingefær og 1/2 del kanel. Lag opp så mye krydder du ønsker, kjekt å ha til andre oppskrifter. Sikkert godt i pannekakerøra:)

Den opprinnelige oppskriften inneholder også oppskrift på en topping laget av kokosolje, honning, litt vaniljeekstrakt og en klype havsalt. Jeg hadde ikke tid til å lage denne, så jeg dryppet over litt akasiehonning før servering. Dagen etter gjorde jeg et forsøk der jeg bare rørte sammen ca 1 god ts kokosolje sammen med litt honning og 1 dråpe stevia vanilje. Det var kjempegodt oppå kaka! Neste gang skal jeg definitivt lage den med topping på hele…

Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 180 grader, smør en passende form med kokosolje. Jeg brukte en ildfast glassform ca 20*20 cm.
2. Smelte olje, honning og pisk sammen med eggene, vaniljeekstrakt og gresskarpure
3. I en annen bolle blander du de tørre ingrediensene godt sammen. Ha det tørre i det våte.
4. Blande godt, bruk håndmikser. Hell røra i den smurte formen.
2013-09-28 11.21.21
5. Stekes midt i ovnen i ca 35 min. eller til det ikke henger røre igjen på strikkpinnen når du stikker den i kaka.

God til te, eller i hånda på farten ut av døra neste morgen.
20130929_172844

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.