Fylte paprika

Søndag var en deilig innedag. Så godt å bare suse rundt i heimen uten de helt store planene. Jeg hadde ingen store planer til middag heller, annet enn at det måtte være noe jeg hadde i kjøleskapet/fryseren. Jeg har tydeligvis utviklet en slags demens når det kommer til innkjøp av paprika… Tok en skikkelig opprydding i grønnsaksskuffen her i slutten av forrige uke, og fant ikke mindre enn 7 stk paprika liggende rundt i kjøleskapet! Er det mulig, liksom…Hver gang jeg er i butikken tenker jeg at jeg sikkert ikke har nok paprika og kjøper enda en. Fnis…7 stykker…

Derfor ble det fylte paprika til middag.
Jeg fikk en leveranse fra Tore Jardar på Virgenes Gård i forrige uke, så skuffen er full av økopoteter og en masse andre deilig grønnsaker. Denne gangen fikk jeg faktisk med noe jeg aldri har sett før… Små grønne greier, visstnok aspargeserter, som ikke smakte spesielt godt rå, men som ifølge Tore Jardar skal freses i smør med litt salt på. De så sånn ut:
2013-09-15 16.23.35

Dette brukte jeg:
1/2 kg økologisk kjøttdeig fra fryseren
3 hele paprikaer
1 glass økologisk og ferdiglaget tomatsaus (inneholder ingen skumle ingredienser, bare tomater, hvitløk, løk, chili og olivenolje)
1/2 løk
2 fed hvitløk
1 dl fløte (sausen var litt sterk, så jeg gjorde den litt mer barnevennlig med en fløteskvett)
Litt cheddarost og oregano.

Tilbehør:
Ovnsbakte poteter, grønn salat og små grønne raringer.

Sånn gjorde jeg:
1. Skar av stilken og litt av toppen på paprikaene. Tømte dem for frø, og skar også litt av bunnen så de klarte å stå på flatt underlag, men uten at det gikk hull i dem. Stekte dem i ovnen på 180 grader i ca 15 minutter til de var blitt litt myke.
2013-09-15 15.55.12
2. Stekte kjøttdeigen i panna sammen med hvitløk og løk, helte over glasset med tomatsaus og lot det putre i 15 min. Smakte til med salt, pepper og en god fløteskvett til slutt
2013-09-15 15.56.05
2013-09-15 15.55.50
3. Forberedte potetene, skar i båter, penslet med smør og krydret med salt og pepper. Inn i ovnen på 200 grader.
2013-09-15 16.22.23
4. Fylte paprikaene med kjøttsausen, hadde litt cheddarost på toppen og strødde litt oregano over til slutt. Det ble litt kjøttsaus til overs, som jeg puttet i frysern til et raskt måltid en annen gang.
2013-09-15 16.21.46
Etter at potetene hadde stått i ovnen i 15 min. satte jeg inn paprikaene og lot dem bake seg i 15 min. Da var potetene og paprikaene ferdig samtidig.
5. Freste aspargesertene i panna i litt smør helt til slutt.

Aspargesbønnene viste seg å ha skikkelig hardt, trevlete og uspiselig skall, men de innehold små frøbelger som smakte helt utmerket. Vi satt dermed og klemte ut innholdet i dem for hånd og slurpet i oss. Artig.
2013-09-15 17.03.53

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.