Ståpult og kontormølle

Jeg jobber som rådgivende ingeniør, og sitter derfor mye på kontoret foran en skjerm med rumpa godt plantet på stolen min. Hele.Dagen.Lang. Ideelt sett skulle jeg vært flink å ta hyppige pauser, ta en liten gåtur i lunsjen etc. etc. Det mangler jo ikke på tiltak man kan iverksette for å bryte opp jobbhverdagen med litt aktivitet. Problemet er bare å huske å gjøre det. Når jeg sitter og jobber, så kommer jeg ikke på å reise meg hver time for å ta 5 knebøy eller rusle litt rundt i gangen. Det er bare ikke sånn hverdagen funker for meg.
I tillegg er jeg ikke den som drar på lange turer i skog og mark i helgene, eller når jeg kommer hjem fra jobb. To barn, hvorav en som ikke kan gå selv på tur enda, og som sovner i vogna etter middag, gjør det også vanskelig å få til de helt store turene om ettermiddagen. På kveldstid når kidsa sover, prøver jeg å få tatt meg en tur, men det blir for det meste 30-60 minutter. Det er tross alt en del annet som også skal gjøres ila en vanlig kveld i uka. Hvis jeg er hjemme alene så kommer jeg meg ikke ut i det hele tatt på kveldstid.

Dere skjønner sikkert hvor jeg vil hen. Jeg sitter for mye stille. Det har kommet en del forskning i det siste som forteller oss at å sitte for mye stille er skikkelig dårlig for helsa, særlig på lang sikt, og det er mange forskjellige grunner til at vi ikke bør sitte for mye i en stol. Vi er skapt for å være i bevegelse. Ikke nødvendigvis bevegelse i form av jogging/trening, men jevn bevegelse med lav intensitet.
For å prøve å få litt mer aktivitet inn i hverdagen min, har jeg gjort følgende:

1. Bestilt en høy pult på jobben så jeg kan stå og jobbe.
2. Bestilt en kontormølle, så jeg kan gå rolig og jobbe samtidig!

HVerken pulten eller mølla har kommet enda, de ankommer tidlig neste uke. Kommer selvfølgelig til å blogge om hvordan det blir å gå fra en fullstendig stillesittende hverdag, til (forhåpetligvis) flere timers rolig gange om dagen.

Fordi jeg er så utålmodig, så laget jeg meg en provisorisk «ståpult» frem til alt er på plass her forrige uke, sånn at jeg kunne begynne å teste ut hvordan det føltes å jobbe stående. Slik så det ut:
2013-09-12 11.24.00
Foreløpig synes jeg det har vært utrolig uvant å jobbe stående, og jeg har vel stått 1-2 timer pr. dag de tre dagene i forrige uke jeg forsøkte.
Det blir spennende å se hva som blir effekten av mer bevegelse i hverdagen, følg med for oppdatering!
Noen som har erfaring med å stå/gå på kontoret?

Reklamer

4 tanker om “Ståpult og kontormølle

 1. Jeg har ikke forsøkt kontormølle, men jeg fikk hev/senk skrivebord i sommer og er veldig godt fornøyd. For min del hjelper det på skuldrene som har en tendens til å skyte opp og frem når jeg sitter og jeg kan variere mye mer mens jeg står.
  Jeg deler gjerne opp dagen i 3 – starter dagen med å stå, sitter en time eller to rundt lunsj, også står resten. Største utfordringen med dette er gode sko, men har bestilt en matte så underlaget ikke blir så hardt! Alt i alt – tommel opp!
  Kjempefin blogg forøvrig, stadig innom!

  Hilsen Hanne 🙂

  • Takk for tilbakemelding! Jeg kan godt se for meg at jeg kommer til å gjøre en tilsvarende form for inndeling av dagen. Gode sko, ja…nå er det slutt på å trippe rundt i høye hæler;) Antagelig går jeg til anskaffelse av noen gode gåsko som kan stå på jobben.
   Så fint at du er innom bloggen av og til, fortsett gjerne med det!

 2. Jeg har også hev/senk-pult på jobben og anbefaler det på det varmeste! Jeg trodde egentlig ikke jeg kom til å stå så mye å jobbe, fikk pulten fordi jeg er såpass «ustandard» i høyden at faste skrivebord ikke passer til meg og på grunn av ryggen trengte jeg muligheten til å variere. Resultatet er jeg faktisk står MYE og jobber! Vet ikke hvorfor, men det er mer behagelig enn å sitte når jeg driver med en del av arbeidet mitt. :o)

  • Takk for tilbakemelding:) Jeg må si at jeg gleder meg veldig til å komme skikkelig gang med den nye jobbhverdagen nå. Dessverre har kontormølla blitt forsinket, så jeg venter fortsatt. Når jeg har prøvd å stå litt, synes jeg at jeg er klarere i toppen. På trøtte dager hender det jo at det kan bli litt tungt å konsentrere seg i perioder. Har forventninger til at det blir bedre:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s