21Day Sugar Detox – Oppsummering

Skal si den var god den første kaffekoppen etter 21 dager!
2013-08-22 06.05.44

Etter 3 uker med forholdsvis strikt paleokosthold kjennes det definitivt ut som om kroppen er tilbake på plass i seg selv. Sommeren var nok faktisk ganske høykarbo, må vel innse det sett i lys av hvor elendig jeg følte meg de første dagene etter at jeg startet.
Duverden hvor crappy jeg hadde det! Var ikke forberedt på at jeg skulle føle meg skikkelig syk! Men det er vel derfor de kaller det lavkarboinfluensa…
Så tok tingene seg opp. Hjernetåka lettet, dette har jeg erfart før. Når jeg ikke spiser sukker blir jeg så veldig klar i toppen.
Den rolige følelsen i kroppen kom tilbake. Med rolig kropp mener jeg at jeg på dette kostholdet aldri har noen form for ubehag. Aldri uggen, halvkvalm, halsbrann, småuvel, urolig, nervøs, hjertebank etc. Bare en jevn, god følelse av kroppslig ro. Det er deilig.
Jeg synes jeg har hatt mye mer energi denne gangen enn forrige gang, da jeg kjørte en 30 dagers challenge. Hva det kan skyldes kan jeg bare spekulere i…kan det være tidspunktet? At det har vært en flott sommer med mye lys, sol og D-vitaminer? Kan det være kaffeslutten? Kan det være at jeg har vært veldig strikt med melkeproduktene? Andre ting? En ny opplevelse å ha lyst og energi til å trene litt!
Jeg har også erfart enda mer hvor viktig søvn er for energinivået. Det jo en selvfølge egentlig, men det er allikevel heftig å kjenne det så tydelig som jeg har gjort disse 21 dagene. De nettene jeg har sovet bra, har vært etterfulgt av dager med masse energi og tiltakslyst.
Selv om jeg blir daffere dagen etter jeg har sovet dårlig, så føler jeg allikevel at det går ganske bra. Før ble jeg helt, fullstendig ubrukelig om jeg hadde sovet lite og sovnet foran pc’en på jobben, i møter osv. Det gjør jeg ikke nå. Jeg blir bare litt mindre kvikk og får litt mindre tiltakslyst.
Huden er så og si helt fin igjen, iallefall i ansiktet. Det har roet seg på halsen og i nakken, henger litt igjen øverst på ryggen med noen nupper. Det gikk faktisk bare 14 dager før jeg så merkbar forskjell, og jeg kunne merke at huden føltes mindre fet.
Jeg er gladere:) Av og til kommer til og med følelsen av fullkommen «bliss» innom. Det kan være små øyeblikk, som forsvinner like fort som de kommer, men hvor jeg kjenner at jeg bare har det så veldig, veldig bra.

Alt i alt en veldig positiv opplevelse av 21day sugar detox’en, anbefaler alle som sliter med sukker/søtsug å prøve et sånt opplegg. Søtsuget er så og si borte. Nå som jeg igjen «har lov» til å spise hva jeg vil, så er ikke behovet så stort. Har spist noen ruter 86% sjokolade, litt for å kjenne hvordan det kjentes ut. Det var ok, men jeg behøvde ikke spise opp hele plata… I dag takket jeg nei til Napoleonskake i lunsjen, og det var heller ikke så vanskelig.
Kaffe drikker jeg litt om morgenen, men ikke etter 12. Har planer om å fortsette med det.

Nå blir det litt rolig på bloggen noen dager. Jeg stikker på kjærestetur til Tsjekkia med mannen, uten barn! Det blir deilig:) Er spent på hvordan det kommer til å gå å spise paleo på reisefot. Har pakket med meg en masse macadamianøtter og noen Larabars i tilfelle krise.

Reklamer

6 tanker om “21Day Sugar Detox – Oppsummering

    • Takk skal du ha, jeg synes det gikk lettere og bedre denne gangen enn forrige gang. Søk på 21dsd på google, så finner du både selve hjemmesiden til programmet, samt linker til andre som omtaler eller har prøvd programmet selv. Som jeg nevnte i innledningsinnlegget så koster dette programmet noen kroner (tror det er 120 kr), men da får du ganske mye støttelitteratur med på kjøpet. Og når du først har kjøpt det, så kan man jo gjennomføre en 21dsd så ofte man vil senere.
      Kjæresteturen var fantastisk! Åh, det er nesten som å være nyforelsket:)

  1. Jeg er nesegrust imponert! Herre min hatt for en standhaftig dame du er.

    Jeg lurer på en ting: Bildenen av maten din – har det vært hele porsjonen du har spist? Eller har du bevilga deg enda en porsjon?

    • Godt spørsmål! Jeg tar som regel bilde av tallerken før jeg begynner å spise når den ser mest tiltalende ut…(men som du jo har lagt merke til så glemmer jeg meg av og til). Så spiser jeg med liv og lyst helt til jeg er skikkelig mett. Det kan være jeg tar til meg både 1 og 2 ggr til, samt litt småspising helt til slutt. Hvis det f.eks er verdens beste brokkoli på bordet, så MÅ jeg bare spise opp alt…så da går jeg og snasker av skåla til det er helt tomt. Under challengen er jeg mer opptatt enn vanlig av å bli skikkelig mett til hvert måltid, for da vet jeg at jeg blir mindre sugen på noe mellom måltidene. Og takk for skryt! Jeg liker ordet «standhaftig»:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s