Grønnkålchips, bedre enn potetgull!

Hvis du aldri har prøvd å lage grønnkålchips, så foreslår jeg at du løper i butikken i morgen, kjøper grønnkål og setter i gang (eller blir andelsbonde hos Tore Jardar og plukker selv på Virgenes Gård).
Dette er den beste snacksen jeg kan tenke meg. En fullverdig erstatning for hvilket som helst potetgullalternativ. Smakfull og knasende sprø.

Etter vårt besøk på Virgenes Gård forrige helg, kom jeg hjem igjen med en god ladning økologisk og selvplukket grønnkål.
Grønnkål 3
Jeg la grønnkålen i vann og skylte godt av den, så tørket jeg bladene godt. Det er viktig at de ikke er våte eller fuktige når du skal lage chipsen.

Slik gjør du det:
1. Grønnkålbladene rives av en tykke stilken, og siden i passende store biter. De krymper litt under steking, så ikke lag dem for små. Det er viktig at de tykkeste bladtrådene og stilkene fjernes, da de blir ganske trevlete å tygge på etter steking.
2. Ha de oppdelte grønnkålbladene i en bolle, hell over ca 2 ss smeltet kokosolje, massere oljen godt inn så alle de så bladene blir dekket av oljen.
3. Spre bladene ut på en aliminiumsdekket plate, de skal ikke ligge for tett sammen, heller litt hver for seg.
Grønnkål 1
4. Steke bladene på 160 grader midt i ovnen i 8 minutter. Så sjekker du dem og ser om de har blitt sprø. Som regel vil noen begynne å bli litt brune før andre, ta dem av og sett evt. plata inn igjen ett minut om ikke alle bladene har blitt sprø. Ideelt sett skal de være grønne, sprø og lette. Litt gylne smaker også ok, men vær obs for de brenner lett og svidde chips smaker ikke ok…
5. Gjenta prosessen med resten av grønnkålen til alt er stekt opp
6. Til slutt salter og krydrer du chipsene etter ønske. I går strødde jeg over litt økologisk urtesalt, litt hvitløkspulver og til slutt litt smoked paprikapulver.
Grønnkål 2
Høgg inn og nyt!

3 kommentarer om “Grønnkålchips, bedre enn potetgull!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.