Krydret eplekake

Denne kaka er lov på en 21dsd fordi den inneholder ikkeno sukker, bare et par epler som søtning. Den ble kjempegod mye pga av krydderet. Oppskriften henviser til en krydderblanding de i USA kaller for «All Spice». Jeg googlet og fant ut at All Spice er en blanding av like deler revet muskat, nellik og kanel. En utrolig spennende og aromatisk kombo som gjør denne kaka til noe for seg selv. Hvis du ikke synes den er søt nok bare med epler går det sikkert an å blande en ss honning i røra, evt. drysse litt honning/lønnesirup over ved servering.

Ingredienser (jeg lagde bare halve kaka i går)
6 egg
3 medium grønne epler (eller andre epler om du ikke er på en 21dsd)
1,2 dl + en ts kokosmel (1/2 cup + 1 ts)
0,8 dl kokosmelk (1/3 cup)
1 ss flytende vaniljeekstrakt (fås kjøpt på helse kosten eller iherb)
1 ss kanel + 2 ts all spice krydderblanding (jeg tok mindre kanel…)
2 ts bakepulver
1/4 ts havsalt
2 ss kokosolje, smeltet
1 dl hakkede valnøtter

Fremgangsmåte:
1. Sett ovnen på 200 grader og smøre/kle en passende stor kakeform, f.eks 22 cm rund form tror jeg vil passe. (jeg brukte den lille brødforma mi til halv oppskrift)
2. Kjerne ut og skrell eplene. Ha disse i en blender sammen med egg, vaniljeekstrakt og kokosmelk (vent med kokosoljen). Kjør til en jevn blanding.
3. I en stor bolle blander du de tørre ingrediensene unntatt valnøttene.
Blande det våte i det tørre og bruk håndmikser.
Smelt kokosoljen og ha i blandingen til slutt.
2013-08-06 20.24.32
2013-08-06 20.27.40
4. Hell røra i formen og strø over hakkede mandler. Kaka trenger ca 30 min, eller til du kan stikke en tannpirker/strikkepinne etc i kaka og det ikke henger kakerøre igjen på pinnen når du tar den opp igjen. Da er kaka ferdig. Avkjøl og server med en god kopp kaffe eller te.
2013-08-06 21.04.21
2013-08-06 21.13.05

4 kommentarer om “Krydret eplekake

  1. Tror du dette er ei kake som også kan falle i smak hos de som ikke er så fan av «liksom»-eplekake og paleomat? 😉

    1. He he…godt spørsmål. Det er ikke så lett å vurdere for meg lenger, for ting jeg synes smaker helt fantastisk er ikke nødvendig like bra for de som ikke er vant til denne maten… Men! Jeg bakte denne kaka i bursdagen til min mor, for da var jeg på 21 dagers sugar detox, og kaka er sukkerfri. Pappen min er typisk ikke veldig begeistra for ting som ikke har veldig mye sukker i seg, iallefall når det kommer til desserter og kaker. Han smakte på kaka og syntes faktisk at den «ikke var så verst». Han ville hatt den søtere, men det kom ikke som noen overraskelse på meg. Grunnen til at kaka er såpass god er nok krydderblandingen. Hvis du vil gjøre den litt mer vennlig for «ikkepaleoganer» så kan du jo ha i et par ss honning eller lønnesirup. Evt. noen dråper stevia vanilje. Den er iallefall en av de bedre «sunne kakene» jeg har bakt og smakt. Lykke til! Gi meg gjerne tilbakemelding på hvordan den ble tatt i mot.

      1. Var noen «søte tunger» som fikk teste paleo-eplekake. Første biten bøy på overraskelse. De trodde et lite øyeblikk at den var god/søt/omtrent som vanlig kake! 😉 Men det blei dessverre med den ene smakebiten, selv om kaka fikk, som du skrev, stempelet som den beste sunne kaka de hadde smakt 🙂 Jeg gjør et nytt forsøk! Skal forsøke med litt mer krydder bl. a. Jeg syns forøvrig kaka var kjempegod!! 🙂 Takk for enda en god oppskrift!! 🙂

      2. Så bra at du syntes den var god! Så får heller de med søte tunger spise vanlig kake… Det er rart hvordan smakspreferansene endrer seg. Før klarte jeg bare ikke å forstå hvordan noen orket å spise mørk sjokolade, mens nå kan jeg sitte å storkose meg med 86% sjokolade… Lykke til med videre utprøving:)

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.