21Day Sugar Detox – Dag 4

Dagens måltider

Frokost:
2013-08-04 09.53.51
2 speilegg, litt bacon, 1/2 avokado og 1/2 tomat

Lunsj:
Det ble egentlig ikke noe skikkelig lunsj. Vi dro på stranda og jeg hadde pakket med mat til ungene men rakk ikke å fikse noe til meg selv. Endte med at jeg spiste resten av skiva med bananbrød som Mini ikke spiste opp, samt noen ristede og saltede mandler.

Middag:
2013-08-04 16.30.12
Grillskiver av svin med smør på toppen:), masse salat og tomatsalat.

Snacks:
2013-08-04 21.05.32
Var supersulten igjen nå til kvelds, måtte ha litt kveldsmat. Et par skiver bananbrød med masse økologisk Rørossmør.

Søvn:
La meg 22.45, men sovnet nok ikke før rundt halv tolv. Sov uavbrutt til 07.30. 8 timer i strekk! Juhu!

Fysisk aktivitet:
1 times rask gange/sakte jogging i skogen, med et par spurter underveis. Dette var første gang jeg prøvde å løpe mer enn 10 meter med barfotskoene. Det er uvant å ikke skulle lande på hælen, tror nok jeg kommer til å kjenne det i anklene og leggene i morgen. Men det var deilig og. Følte meg veldig lettbent der jeg spratt fra stein til stein så lett på tå;)

Formen har vært veldig mye bedre i dag! Ikke følt meg så trøtt, mye klarere i toppen. Verker fortsatt i korsryggen og hoftene men det har blitt bedre ila dagen. Magen glad og fornøyd igjen, takk og pris. Håper det verste er over og at alt blir lett som en lek heretter. I dag tok Mini sitt aller første skritt, og i morgen begynner hun i barnehagen og jeg skal tilbake på jobb. Milepelene står i kø her mao. Jeg er spent, men føler meg også klar.

Reklamer

6 tanker om “21Day Sugar Detox – Dag 4

 1. Hei!
  Har akkurat begynt å lese bloggen din, syns det er veldig spennende å følge deg siden jeg selv skulle ønske jeg hadde guts til å gå i gang med lignende prosjekt. Hvordan gjør du det i forhold til familien? Spiser de det samme som deg? Jeg har to jenter, en på 3 og en på 1 år, og jeg gremmes hver dag når vi ender opp med enkleste frokostløsning (dvs brødskive), siden det er det de vil ha og går raskest (tidsklemma). Jeg prøver meg innimellom med smoothier/omeletter/bananbrød etc, men det er liksom ikke like populært som vanlig brødskive. På min vakt blir det alltid tynne skiver med masse smør og pålegg, men pappaen er ikke helt enig med mine preferanser så der blir det så som så. For ikke å snakke om barnehagen, der det går i brød og brød og atter brød med margarin og smøreoster (skal sies at de har kjøpt inn meierismør til mine barn, så får vi heller være de som er litt spesielle, hehe).

  Anyways; har du noen tips til barnevennlig og rask morgenmat? Hva spiser dine barn? Jeg syns det er så vanskelig siden det er ingenting som kan måle seg med karbohydrater hvis de kan velge (og egentlig så er det jo ikke slik at det er de som bestemmer, men har vi brød i huset og mannen sitter og gafler i seg så kommer man ikke så langt!)

  • Hei du, så fint at du har begynt å lese bloggen min. Håper du finner litt inspirasjon her:)
   Jeg vil først og fremst si at jeg skjønner veldig godt dine kvaler ift. ungene og maten, og det har vært en lang prosess for denne familien å komme dit vi er i dag. Det har gått gradvis, og startet med meg etter at jeg ble så syk. Da begynte jeg å prioritere min egen helse først. Jeg har hele tiden tutet mannen min ørene fulle av kostholdsrelatert info og informasjon om hvorfor vi må spise på denne måten. Han har jo også selv sett med egne øyne at hans kone har gått fra å være et vrak til å bli frisk, noe som sikkert har hjulpet litt ift. hans aksept for maten jeg lager. Jeg er heldig, han spiser for det meste det han får servert, og synes mange av de nye middagsvariantene er bedre enn de gamle (f.eks burger uten brød), han merker også at han føler seg bedre når han ligger unna brød og melvarer. Men, han er på ingen måte engasjert sånn som jeg er. F.eks i dag, spiste jeg taco med salatwraps, mens han spiser med de vanlige tacoskjellene.
   Når det gjelder ungene var mannen også litt sånn » er dette virkelig nødvendig», men etterhvert som Turbo begynte å få mer og mer vondt i magen, og prøvene hos legen til slutt viste at vi er nødt til å gjøre noe, så ble han også overbevist om at dette er riktig. Jeg følte også at jeg da fikk den endelige bekreftelsen og «baller» til å si at sånn blir det heretter, det bestemmer jeg. Barnas helse må komme først. Det er jeg som uansett gjør all jobben med all maten i dette huset. Jeg planlegger, handler inn, lager mat og nister. Jeg bestemmer hva og hvordan vi spiser, det gir meg mest kontroll.
   Det var et stort skritt å si høyt for meg selv og andre at mine barn skal spise paleo/glutenfritt. Man blir plutselig litt vanskelig og annerledes, men dette er så viktig for meg, at det får heller være. Jeg anbefaler deg å sette deg godt inn i vitenskapen bak dette kostholdet. Les deg opp på bøkene til Rob Wolff (The Paleo Solution), Loren Cordain og Mark Sisson (The Primal Blueprint). Spis bra mat selv, og bli friskere og mer energisk. Når du får kunnskapen og lever dette livet selv, er det lettere for deg å overbevise/hjernevaske;) mannen din. Kanksje må du ta en skikkelig samtale med ham og forklare at dette er viktig for deg.
   Når det gjelder ungene, så må du på en måte bestemme deg. Hvor viktig er det for deg at de spiser skikkelig mat? Er du villig til å krangle med dem og mannen din? Stå på kravene, og tåle at de klager og syter? Det er verst med 3-åringen, men ettåringen tipper jeg du raskt vil kunne få omvendt:) Sett deg ett konkret mål, og jobb mot det. F.eks «om 6 mnd skal kidsa spise skikkelig mat til frokost og middag…etc»
   Jeg synes du skal fortsette å prøve deg med smoothier/omeletter/bananbrød osv. Lag pannekakene (crepesversjonen) og la dem få litt syltetøy på. Jo flere ganger du eksponerer dem for denne maten, jo lettere blir det. Også må du kanskje en periode si til mannen din at det er du som fikser frokost?
   Jeg tenker at det kan være lurt å vektlegge kostholdet hjemme før du gir deg i kast med å skifte ut maten de spiser i barnehagen. Du har iallefall fått kranglet deg til skikkelig smør, det er bra! Når du har fått styr på hva dere spiser hjemme, så kan du heller ta for deg lunsjen da. Jeg har iallefall trua på å gjøre ting litt gradvis.

   En frokostfavoritt her i heimen er en god porsjon Tyrkisk Yoghurt som jeg tynner ut litt med en fløteskvett og har over friske bær, samt pittelitt akasiehonning. Om de liker solsikkefrø eller valnøtter så kan du jo putte det oppi der. Smaker kjempegodt og metter ganske bra pga fettinnholdet.
   Ellers blir det ofte pannekakene jeg nevnte over, egg/bacon og grønnsaker, stekt bananbrød med masse smør og friske bær (arme riddere). Prøv å lage granolaen jeg har oppskrift på, den er utrolig god med en yoghurtklatt over eller litt kokosmelk.
   Jeg jobber kontinuerlig med å finne raske, gode frokostløsninger, for rett som det er så vil Turbo ikke ha noe som helst. Og da blir det et par riskjeks med masse smør og pålegg. Det er jo bare karbohydrater det og, men det skader iallefall ikke tarmene hennes. Antagelig kommer jeg til å prøve å bake noen varianter av paleobrød (sjekk ut bloggen til thepaleomom, hun har masse fine brødoppskrifter, og har vært igjennom hele denne prosessen selv ift. unger og mat) for å se om jeg kan finne noe Turbo liker. Dæven hun er kresen.

   Dette ble langt. Lykke til videre på paleoferden! Den som jobber målrettet kommer alltid dit hun vil, husk det:)

   • Hei!

    Takk for langt og informativt svar og gode tips! Høres ut som om du har slitt med samme problemstillinger som jeg i hverdagen. Bortsett fra at vi ikke har noe nevneverdige helseproblemer, så min motivasjon for å endre både mitt (her er jeg langt på vei) og min families kosthold er rent preventivt. Ja, i tillegg til mer energi, bedre humør, mindre tungsinn, finere hud og hår, etc etc etc;) Jeg har en tro på at så lenge vi gir kroppen det den trenger av næringsstoffer så skal det godt gjøres å bli syk. Jeg tror at kroppen har en fantastisk evne til å helbrede seg selv, så lenge man ikke saboterer dette med å tilføre stoffer som enten blokkerer næringsopptak, eller gir alt for høy blodsukkerstigning. Min filosofi handler om renest og mest mulig naturlig mat, og hvis man får til dette skal det litt til å havne i kategorien høykarbokosthold. Jeg har snust litt på tradisjonskosthold ala kraftmamma.no, og koker kraft, henter melk hos bonden og syrner til yoghurt og kefir, og baker magevennlige brød til disse brødjunkiene mine. Jeg tror at så lenge man behandler kornet rett, trenger det ikke å være direkte helseskadelig. Men at det ikke er det mest næringsrike man kan spise er det ingen tvil om! Aller helst hadde jeg sett at vi kunne la brød være en ting man koser seg med innimellom, og at hverdagsmaten består av næringstett mat som kjøtt, fisk, egg, innmat osv, men det er jo som du sier at endringer tar tid, og å ta det gradvis vil man komme lenger med. Så gjenstår det å se om mannen finner ut selv at endringer i kroppen er et resultat av at jeg styrer på kjøkkenet (syns jo selv at det er blitt litt mer futt i han etter å ha innført kraftkost til middag og kastet ut planteoljene). Jeg spiser ikke noe særlig brød selv, kan hende jeg tar meg en skive i ny og ne hvis jeg får lyst på, men da er det et brød som er syrnet godt på forhånd. Syns også det er litt trøblete å spise for mange nøtter, så prøver å begrense inntaket (da tenker jeg kanskje helst på bakverk med diverse nøttemel) mtp innhold av fytinsyre som ikke er av det gode i store mengder. Upasteuriserte melkeprodukter konsumeres også en del av i heimen (jeg tåler dårlig pasteurisert melk og yoghurt), og jentene er også begeistret heldigvis. Så strikt paleo vil det nok ikke bli siden vi er aaalt for glade i melkeprodukter. Men i bunn og grunn handler det jo om naturlig, ren næringsrik mat.

    At store mengder kjøpebrød med margarin, og et generelt næringsfattig/magert/plantebasert kosthold med diverse ulumskheter som msg, nitritter osv har skylden for at det er så sinnsykt mange som sliter med diverse allergier/intoleranser/magetrøbbel i disse dager er jeg ikke i tvil om. Etter at jeg har fått øynene opp for sammenhengen mellom kost og helse har jeg lagt merke til at nesten uten unntak er det alltid noen som sliter med et eller annet hvis samtaleemnet kommer opp. Dette vil ikke jeg ha noe av i min familie! Så da er det bare å brette opp ermene og stille seg på kjøkkenet. Etter et halvt år med gradvis innføring av «nye» matemner, er jeg ikke i tvil om at vi er på riktig vei, og nye rutiner og oppskrifter går lettere og lettere etter hvert. Det er jo ikke til å komme unna at matlaginga tar lengre tid enn det har gjort tidligere og at budsjettet har økt litt, men jeg syns nå egentlig det er sånn det burde være. Det er jo tross alt så viktig! Kan ikke skjønne at ikke fler ser sammenhengen mellom det man putter i munnen og hvordan man har det med seg selv! Et annet aspekt er jo dyrevelferd, og de store konsekvensene av dagens industrialiserte matproduksjon, jeg så filmen Food Inc. med mannen her om dagen og da ble han litt ettertenksom. Jeg har troa på at jeg får han dit jeg vil, på sikt i allefall.

    Puh, dette ble også langt (men sånn er det når man er engasjert)! Skal fortsette å følge bloggen din (paleomom var også fin), i den evige jakt etter gode tips og oppskrifter som gjør godt. Rom ble jo ikke bygd på en dag, og det blir nok neppe et nytt kosthold i vår familie heller. Men aner konturene av noe bra. Så gjenstår det bare å stå i mot det konforme presset, samt blikkene fra omverdenen når man tar med seg egen mat i den ellers velfylte kantina på jobben;)

   • He he, jeg formelig kjenner engasjementet som oser ut av ordene du skriver! Kjenner meg godt igjen i det brennende ønsket vi har felles om at vi, mennene og ungene våre skal få den beste maten så de kan holde seg friske og glade:) Jeg synes du skal klappe deg selv på skulderen og gi deg selv skikkelig skryt for alt du har klart å få til! Jeg har selv ikke kommet i gang med å bake brød på tradisjonsmåten, men jeg tror jeg må gjøre det for å ha noen alternativer til Turbo som er så glad i brødmat. Tradisjonskost og paleo synes jeg har mange flere fellestrekk enn forskjeller. Fokus på skikkelig og naturlig mat, kraftkoking, innmat, dyrevelferd, økologi etc. etc. Det er dessuten mange i paleoverden som spiser melkeprodukter, meg selv inkludert. Så flink du er! Stå på videre:)

 2. Dette går jo den riktige veien!

  Fortell gjerne mer om barfotskoa dine! Har veldig lyst til å kjøpe et par. Jeg er dessverre ingen løper, men hadde vært fint å bli det… Vilken variant av Vibram valgte du? Kjenner du underlaget veldig godt? (Du får ta det som et tips til eget blogginnlegg!)

  • Det var definitivt en ide til et blogginnlegg etterhvert! Skoen mine heter Vibram Fivefingers KSO. Jeg husker at de var på tilbud, og at det sto man kunne løpe med dem hvis man ville. Det skal sies at jeg er heller ingen løper. Bare en sjelden gang jeg får ånden over meg og løper en tur. Jeg elsker disse skoa! Det er nesten som å gå barbeint, det bare gjør ikke like vondt. Man kjenner godt underlaget man går på, og får en helt annen slags «kontakt» med bakken ift. vanlige sko. Kjenner at jeg er i ferd med å bli litt hekta på dem, og gleder meg til neste gang jeg kan få kommet meg en tur ut i skogen. Jeg kjøpte mine på http://www.barefootshoes.no. Veldig ok nettbutikk. Anbefaler deg absolutt å prøve.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s