Jordbærmuffins…eller cupcakes om du vil

2013-07-17 16.55.32
Mini ble 1 år 17.juli. Siden Turbo akkurat da hadde gått over på glutenfri kost valgte jeg å bake glutenfrie muffins på mandelmel etter denne oppskriften, isteden for vanlig bursdagskake.
Vi grillet indrefilet og blekksprutpølser med hjemmelaget potetsalat og tomatsalat til. I tillegg til muffinsene hadde vi gele og jordbær med vaniljesaus. Tror ingen følte det manglet noe.

Ingredienser
6 dl (2,5 cup) lyst mandelmel (laget av skoldede mandler)
2 ts bakepulver
1/4 ts havsalt
1,6 dl honning (2/3 cup) smeltet
0,8 dl kokosolje (1/3 cup) smeltet
4 store egg, romtemperert
1 ss sitronsaft
2 ts flytende vaniljeekstrakt
1/2 ts finrevet skall fra en økologisk sitron
1,2 dl jordbær i små biter

Topping
2 eggehviter
0,8 dl honning
1/4 ts sitronsaft eller eplecidereddik
1,5 ss jordbærsyltetøy søtet med fruktjuice, evt. hjemmelaget søtet med valgfri søtning. (syltetøyet kan også droppes)

Fremgangsmetode
Muffins
1. Sett ovnen på 170 grader
2. Gjør klar muffinsformen. Jeg bruker en vanlig muffinsform og setter papirformer oppi. Blir veldig mye bedre resultat enn å bare bruke papirformer.
3. Ha de flytende ingrediensene i en blender og kjør i 20 sek til blandingen er luftig og skummer.
4. Ha de tørre ingrediensene i blenderen og kjør det hele godt sammen, ca 60 sek. Blandingen skal være helt jevn. Om nødvendig, stopp halvveis og skrape røra ned fra sidene.
5. Til slutt vendes jordbærbitene inn i røra forsiktig for hånd.
6. Fyll formene, ca 3/4 fulle. Stekes i ovnen i ca 18-20 min, til de er gylne på toppen. Sjekk at de er ferdige ved å stikke en strikkepinne/tannpirker etc. inn i en muffins. Om det ikke henger muffinsdeig igjen på pinnen så er de ferdige. Muffinsene må være HELT avkjølt før du tar på topping.
2013-07-17 10.46.49

Toppingen
1. Ha eggehvitene i en bolle sammen med sitronsaften. Pisk med håndmikser til eggehvitene er fluffy og etterlater myke topper når du løfter vispene.
2013-07-17 16.46.00
2. Ha honningen i en gryte og la den koke opp så den blir helt flytende.
3. Mens du hele tiden pisker, helles honningen i eggehvitene i en tynn stråle.Fortsett å piske i 6-8 minutter til blandingen har romtemperatur.
4. Vend inn syltetøyet i toppingen, dekorer muffinsene enten ved å klatte massen på med en skje/kniv eller ha toppingen i en pose som du klipper hull i hjørnet på og sprøyter den på. Pynt gjerne med et jordbær på toppen.

Dette er de mest vellykkede muffinsene jeg noengang har lagd, også de beste på smak. Jeg fulgte oppskriften slavisk. De er like gode dagen derpå etter en natt i kjøleskapet.
2013-07-17 16.55.17

2 kommentarer om “Jordbærmuffins…eller cupcakes om du vil

  1. Du, jeg har juksa litt i dag… Måtte bare prøve denne oppskriften, og oj, så godt disse smakte! Overraskende godt 😉 Syns sjeldent «liksom»-kaker blir så gode, men disse muffinsene ble jo veldig så bra. Takk for at du delte oppskriften! Er snart tid for bursdagsfeiring her også, og da blir det muffins med lys på. Helt klart! 🙂

    1. Ha ha, når du først skulle jukse så er det definitivt disse jeg og ville jukset med:) Har tenkt å prøve dem m blåbær også, sikkert like gode som blåbærmuffins. Må bare en tur i skogen først. Håper du kommer deg tilbake på den smale sti;)

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.