Paleo Granola (frokostblanding)

Jeg er strengt tatt litt usikker på hvor ofte jeg kommer til å lage denne oppskriften… og det er ikke fordi den ikke var god, tvert imot!
Har vært på jakt etter gode, raske frokostoppskrifter for å ha noe variere med når jeg blir litt lei av egg eller bananbrød. Fant denne oppskriften på paleo granola hos www.paleocupboard.com.
Problemet med denne granolaen er at den smaker så godt at det er vanskelig å la den ligge i skåla og bare spise den til frokost. Jeg endte med å gå og snaske på den hele dagen, samt spise den til frokost, lunsj og kvelds…det var jo ikke helt meninga. Apropos dessert til frokost…
Smaker himmelsk, dette kan umulig være sunt…men det er det:) Samtidig er det på en måte usunt for meg i den forstand at det vekker sukkermonsteret. Det er honningen. Neste gang skal jeg lage den mindre søt og se om det hjelper.
Uansett…her er

Ingrediensene
2,5 dl mandler
2,5 dl cashewnøtter naturell
0,6 dl gresskarfrø
0,6 dl solsikkefrø
1,2 dl kokosflak, usøtet
0,6 dl kokosolje
1,2 dl honning
1 ts vaniljeekstrakt (fås kjøpt i velassorterte dagligvarebutikker, eller på iherb)
1 ts havsalt
2,5 dl rosiner, eller annen tørket frukt som du liker.

Fremgangsmetode:
1) Kjør mandler, cashewnøtter og kokosflak i kjøkkenmaskinen på pulsfunksjonen til de har blitt sånn passelig brutt ned i mindre biter (obs, skal ikke bli for finhakket).
2) Smelt kokosolje og honning i mikroovnen, bland inn vaniljeekstrakt.
3) Blande hakkede nøtter, frø og den flytende blandingen i en bolle.
2013-05-08 11.08.23
4) Hell ut på en bakeplate med bakepapir og fordel jevnt utover. Stekes på 170 grader til blandingen begynner å bli gyllen. Rør om et par ganger underveis, det tar ca 15 min.
2013-05-08 11.10.35
5. Ta brettet ut av ovnen, hell over rosinene og blande godt. Trykk så blandingen flat og jevnt fordelt utover brettet. Strø over havsalt.
2013-05-08 11.35.05
La blandingen kjøle seg godt ned. Bryt opp i passe biter og lagre i en boks eller en bolle.
2013-05-08 11.58.51
Den blir vidunderlig seig og litt sprø samtidig.

Spises sammen med kokosmelk og friske bær, evt. tyrkisk yoghurt om du spiser melkeprodukter. Kan sikkert også spises sammen med en klunk mandelmelk.
2013-05-08 12.01.36
Helt utrolig godt, men som tidligere nevnt; har du problemer med det søte så vær litt forsiktig med å lage denne for ofte…

En kommentar om “Paleo Granola (frokostblanding)

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.