Paleo Challenge – Oppsummering

Aller først:
Det gikk mye fortere enn jeg hadde forventet. Forrige gang jeg prøvde meg syntes jeg det tok laaang tid, og jeg hadde for det meste fokus på når jeg kunne begynne å spise sjokolade igjen… Det endte med at jeg mistet helt piffen på dag 23, «sprakk» og kastet meg over søtsakene, noe jeg fortsatte med hele jula…
Denne gangen var motivasjonen definitivt større, og bloggen har nok mye av æren for det. Det har vært utrolig gøy å blogge hver dag, og vite at det er noen der ute som faktisk leser det jeg skriver. Kjempestas!

Utgangspunktet:
Jeg ønsket å gjennomføre en 30 dagers challenge for å se om det var mulig å kvitte seg med søtsuget jeg har slåss mot hver eneste dag. Jeg har følt at det er sjokoladen som bestemmer over meg, og ikke omvendt. Siden jeg mener å ha god kontroll på hva jeg tåler og ikke tåler, har challenge’n min vært mindre strikt enn det som er «regelen» slik det beskrives hos «The whole9«. Ideelt sett skal man ikke spise noe melkeprodukter, og også unngå å spise paleofiserte retter som paleopannekaker etc. Det har ikke jeg tatt hensyn til. Jeg har kost meg med bananbrød og paleopannekaker når jeg har hatt lyst på det. Har også spist smør, pittelitt ost, samt hjemmelaget kefir. Jeg har også drukket for mye kaffe…Man skal helst holde seg unna kaffe også på en 30 dagers challenge. Mer om mine kaffevaner senere.

Resutltatet:
Det viktigste målet mitt, å bli kvitt søtsug, er nådd. Det er borte. Jeg kan godt kjenne litt på følelsen av å ha lyst til å kose meg med noe, men det behøver ikke være sjokolade. Et eple med litt mandelsmør, en bit melon etc. holder fint. Til min store overraskelse har det ikke vært så ofte jeg har hatt behov for å «kose meg» heller. Jeg har spist frokost, lunsj og middag og hatt lite behov for snakcs mellom måltidene eller på kveldstid. En kopp god te har som regel holdt til kvelds. Behovet for å stadig putte noe i munnen er mao helt borte! Det er fantastisk!

Jeg blir fortere mett. Jeg er vant til å spise mer mat, og når jeg først har spist meg mett er jeg mett lenge. Flere dager ble lunsjen hoppet over hvis jeg hadde spist en stor frokost. Kanskje noen nøtter, men eller holdt jeg greit til middag før jeg var skikkelig sulten igjen. Jeg har merket hvordan kroppen forbrenner fett, sultfølelsen er heller ikke så intens når den kommer.

Huden min er fin igjen. De gjenstridige kvisene i nakken som kom etter karbofesten i julen, har gradvis tørket ut og blitt borte (jippi).
Jeg har gått ned 1-2 kg (litt avhengig av når jeg veier meg). Det var ikke noe mål for meg å gå ned i vekt, men en bonus er at kroppen ser litt annerledes ut. Plutselig var flesket jevnere fordelt. Jeg har hatt litt rundt magen og hoftene etter at Mini ble født, det har på en måte smeltet bort. Jeg har ikke trent, så dette må kun ha med matinntaket å gjøre. Det ser ut som om jeg har spist på meg magemusklene igjen.

Jeg føler en veldig ro ift. mat og matinntak. Mat er gøy, jeg finner stor glede i å prøve nye oppskrifter og har funnet flere nye favoritter denne siste måneden, men det har også vært helt ok om jeg har måttet hoppe over et måltid.

De første 2 ukene spiste jeg så lite karbobydrater at melkeproduksjonen minket…det var ikke så stas, så jeg måtte begynne å spise litt potet/ris/søtpotet og en og annen rosin, samt mer frukt ila dagen, for å sørge for at det tok seg opp igjen. Dette har ikke ført til økt søtsug, så jeg tåler litt karbo. Faktisk så synes jeg at jeg kan kjenne på kroppen når det blir for lavt. Ligger jeg under 50-60 gr. om dagen så blir jeg dorsk og uggen.

Jeg hadde forventet at energinivået mitt skulle øke litt. Synes stadig jeg leser om folk som gjennomfører en 30 dagers paleo challenge og får «abundant energy», altså energi i lange baner. Det har jeg ikke fått. Har vært trøtt og slapp mange dager, men antagelig er det andre faktorer som spiller inn enn bare kostholdet. Jevnt over for lite søvn antagelig. Jeg burde også ha trent jevnlig, men det får jeg bare ikke til om dagen.

Jeg er veldig fornøyd med min Paleo Challenge. Det har vært kjempegøy, lærerikt og har tatt bort mitt noe tvangsmessige forholdt til søtsaker. Nå må jeg bare fortsette sånn:)
Jeg kommer antagelig til å gjennomføre en PC en gang per år, men neste gang blir når jeg er ferdig med å amme, og da skal jeg også prøve den strikte versjonen.
Anbefaler alle som har lyst til å teste ut sitt forhold til mat å gjøre det samme. Man blir plutselig veldig klar over hvor mye følelser som er knyttet til mat og spising.
Nå blir det antagelig litt mindre blogging fremover, men jeg må si jeg liker å kjøre eksperimenter og blogge om det. Jeg går og ruger litt på et kaffeksperiment, og ikke minst må jeg i gang med noe trening etterhvert. Det kommer jeg til å blogge om. Jeg har aldri klart å trene jevnlig i en periode på mer enn 1 år i hele mitt liv, og det har jeg tenkt å gjøre noe med. Stay tuned!
Takk til alle som fulgt med meg disse 30 dagene, det er så motiverende og gøy å få kommentarer!

Reklamer

5 tanker om “Paleo Challenge – Oppsummering

 1. Gøy/interessant med oppsummering!
  Kommer til å savne den daglige bloggingen din!!
  Lykke til videre med paleomat 🙂

 2. Hei. Inspirert av deg og haugevis med andre paleoprøvere/spisere går jeg på mandag i gang med min paleoutfordring. Målet er å se om jeg ikke tåler melkeprodukter så det kommer jeg til å holde meg helt unna. Noen gode råd på veien?

  • Så gøy! Kommer du til å blogge om det? Ønsker deg mange lykke til! Gode råd er egentlig bare ting du sikkert allerede er godt kjent med siden du allerede spiser lavkarbo; vær forberedt og planlegg måltidene. Ha gode snaksalternativer i hus, og spis deg skikkelig mett til alle måltider (dvs spis nok fett!); det minsker lysten til å gå og «snoke» i skapet til kvelds og demper søtsuget. Veldig spent på hvordan dette blir for deg og kroppen din. Håper disse 30 dagene kan gi deg noen svar du kan bruke videre på veien mot å bli frisk. God klem, og lykke til!

   • Tusen takk. Nå gleder jeg meg til å komme i gang. Streng ketogen diett er jo mye det samme. Det blir nok veldig safe spising den første uka kjenner jeg meg selv rett.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s