Bonderøv på Virgenes Gård

Noen som har sett den danske serien «Bonderøven» på NRK? Jeg synes den er så utrolig koselig. Nå skal jeg også bli en bonderøv!
I kveld arrangerte Virgenes Gård et møte for andelshaverne og interesserte på Kafe Fanny i Larvik. Jeg hadde vel egentlig bestemt meg på forhånd at dette var noe jeg hadde lyst til, men nå er jeg helt solgt! Gleder meg kjempemasse til å tusle rundt i åkeren på Virgenes Gård og høste mine egne grønnsaker… Også så gøy for kidsa!

Å være andelsbonde er noe som er i vinden om dagen, og det har blitt superpopulært i USA. Trenden er på vei hit til Norge og går ut på følgende:
(Dette er sakset fra nettsiden til Virgenes Gård.)
Andelslandbruk (CSA – Community Supported Agriculture) er en form for direkte omsetning og dialog mellom gårder og forbrukere. Kjernen i ordningen er at forbrukere kjøper andeler av gårdens produksjon, for ett år av gangen, og deler derved risikoen for årsvariasjoner i avlingene. På mange måter er du din egen bonde. Tanken er høyeste kvalitet råvarer, dyrket lokalt og ikke minst høyeste etiske standard på husdyrholdet. Man skal ha en tilhørighet til sin mat. Lite jåleri, kun ekte mat. Det er en mindre del av gården som går under andelsbruk. Vi kan utvide i takt med andelshaverne. Det er et absolutt mål for oss.

Jeg har siste par årene blitt over gjennomsnittet opptatt av matkvalitet. Jeg liker å vite hvor maten kommer fra, samt at den ikke har blitt sprøytet med giftstoffer. Jeg liker også at dyrene jeg spiser har hatt det bra. Dette er virkelig vinn/vinn for meg. Jeg kan få høste egne økologiske grønnsaker, og kjøpe kjøtt fra glade dyr; i tillegg blir det en kjempefin opplevelse for kidsa å se hvor maten faktisk kommer fra.

Takk til Tore Jardar og Virgenes Gård som har kjørt i gang andelslandbruk her i Vestfold!

Her er et bilde av grisene på Virgenes Gård som leker Kongen på Haugen!
(bilde lånt fra facebooksiden til Virgenes Gård)
Kongen på haugen

3 kommentarer om “Bonderøv på Virgenes Gård

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.