30 dagers challenge!

I dag har jeg bursdag, ble 36 år, og har skeiet ut hele helgen med godis, potetgull, ja til og med et par rundstykker og brødskiver. Jeg føler meg helt aldeles begredelig i kveld her jeg sitter med karbotåke, halsbrann, og kjenner at det pågår en væpnet revolusjon i magen… De siste ukene synes jeg det har vært vanskeligere og vanskeligere å holde seg unna smågodt i helgen. Plutselig her en dag i forrige uke sto jeg og gumlet på en marsipanstang midt i uka! Vi hadde pølser til middag 2 dager… Jeg aner en trend, og den er ikke god…kjenner det på kroppen og ser det på huden.

Så hva kan være en bedre start på mitt 36. år enn en 30 dagers paleo challenge? For å gjøre det ekstra vanskelig har jeg valgt å gjennomføre den selv om påsken står for døra. Ikke noe påskemarsipan for meg!
Jeg gleder meg og gruer meg. Jeg har ganske sterke følelser for sjokoladen i mitt liv…Freia Premium 70% kakao med pecan og havsalt, og blir litt betutta når jeg tenker på at jeg ikke skal «kose meg med noe» på hele 30 dager! Men heri ligger også problemet og grunnen til at jeg vil ta en challenge i utgangspunktet.
Jeg vil ikke at den dumme sjokoladen skal ha sånn makt over meg! Jeg klarer f***n ikke å la være å spise den, selv når jeg har sverget på at jeg skal la være. Så kan man jo hevde at det umulig kan være så farlig med noen sjokoladebiter når man spiser sunt ellers…men det er ikke det som er poenget.
Jeg vil gjerne at mitt forhold til den sjokoladebiten ikke skal ha et avhengighetspreg over seg, og det håper jeg blir bedre ved å ligge unna en stund.
Jeg kommer til å ha 2 unntak. Smør og hjemmelaget kefir. Formålet med challenge’n er ikke så mye å finne ut hva jeg tåler/ikke tåler, det mener jeg å ha kontroll på, men å få roet det stadige suget etter søte saker. Jeg føler derfor at disse to, selv om det er melkeprodukter, ikke «ødelegger» opplegget mitt.

Jeg kommer til å blogge om det, kanskje ikke hver eneste dag, men titt og ofte. Nøkkelen til å klare 30 strikte dager er planlegging, så i morgen skal jeg lage ukemeny og ut og handle for hele uka.

Ønsk meg lykke til! Om du går med tanker om å gjøre det samme, så meld ifra. Alt er lettere når man er flere:)

Reklamer

12 tanker om “30 dagers challenge!

 1. Spennende! Masse lykke til! 🙂
  Skal bli artig å lese om dine erfaringer med en «30 PC».
  «Drømmer» om å gjøre en 30 dagers selv… Henger meg ikke på i dag, men kanskje senere i uka 😉
  Og du, syns bloggen din er både interessant og bra skrevet. Er ikke flink til å legge igjen kommentarer, men titter innom her støtt 🙂

  Ha en god dag da!

 2. Masse lykke til!

  Jeg er i dag på min 25 dag, og noe av det jeg har erfart er at jeg stress/kose/kjede spiser. Før var det sjokolade, kjeks, frukt el., nå under challenge har det vært nøtter. Så selvom det er innenfor «det lovlige», så er det vanen jeg har for ekstraspisingen jeg vil kvitte meg med. Så det blir en ny challenge når 30 dager er unnagjort! Nettopp med samme fokus som deg, å kvitte meg med suget etternoe søtt/snacks

  • Jeg skal prøve å ikke gå i nøttefella… Forrige gang hadde jeg ristede og saltede macadamianøtter liggende i skuffen. Det var ikke lurt! Jeg leste «It starts with Food» av Melissa og Dallas Hartwig, og de legger veldig vekt på at man skal forsøke å bare spise hovedmåltidene. Mao prøve å unngå å snackse, samt droppe kveldsmat. Dette betyr at jeg må legge mer vekt på å spise mye ved hovedmåltidene så jeg blir ordentlig mett! Men blir jeg skikkelig sulten/uutholdelig sugen om kvelden, så har jeg tenkt å bevilge meg et eple med litt mandelsmør til kvelds… Lykke til med din neste challenge!

   • Takk, selvom man tar små skritt av gangen vil man tilslutt komme i mål 🙂 (jeg venter fremdeles på at boken skal komme i posten.. Gleder meg!)

    Det blir interessant å følge deg:)

   • Det er mitt motto også…små skritt. Det blir litt bedre for hver dag. Gled deg til den boken, den er helt utrolig! Jeg ante f.eks ikke noe som helst om hormonenes rolle i kroppen vår og hvordan de spiller inn på det meste som har med apetittstyring i kroppen vår. Etter å ha lest den boken ble jeg enda mer irritert på Kari Jaquesson…det er virkelig ikke bare å «spise mindre og trene mer». Mat og vekt er utrolig mer komplekst enn det.

 3. Høres interessant ut! Kanskje jeg også skulle gjort noe sånt? Har ikke så store problemer med selve sjokoladen, men er en del andre ting jeg sikkert skulle få luket vekk.. 😉

  • Ja! Bli med:) Det er utrolig lærerikt og du får virkelig testet ut hvordan forholdet ditt til mat egentlig er. Jeg fant ut første gangen at jeg får et voldsomt kjede/kosespisesug på kvelden. Det er en skikkelig uvane, og det er vondt å bli kvitt den. Jeg «unner» meg stadig snop og godis hvis jeg har hatt en slitsom dag. Hver helg unner jeg meg iallefall litt av hvert for da er det jo helg…problemet er jo bare at jeg starter fredag, og har problemer med å slutte på mandag…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s