Entrecote

Dagens middag var en entrecote fra Pampasen i Uruguay. Disse dyra har spist for det meste gress, og kjøttet er derfor det som kalles «grass fed» på engelsk. Kjøtt fra dyr som har spist gress, dvs det de er genetisk skapt til å spise får en bedre fettsyrebalanse enn vanlig kjøtt fra dyr som spiser mye kraftfor. Dvs. lavere innhold av omega 6, og høyere innhold av omega 3. Og det er bra kjøtt for menneskekroppen!

Entrecote’n ble delt opp som biffer, og stekt i smør i panna.
2013-03-07 16.12.09

Vi tok også sjansen på noen tomater i dag. Kjøpte plommetomater, delte i to, saltet og pepret og strødde over litt parmesanost. Gratinert i ovnen på 200 grader til osten har smeltet og blitt gyllen på toppen.
2013-03-07 16.15.26
Ovnsbakte tomater er utrolig enkelt, blir utrolig godt og fungerer nesten som saus fordi de blir så saftige.

En pose spinat skylles godt i vasken.
2013-03-07 16.12.20
Er ikke spinaten flott å se på? Deilig grønnfarge. Man kan jo nesten se på den hvor sunn den er…
Fuktig spinat freses i smør eller olivenolje sammen med ett fed hvitløk til den har fallt sammen og blitt gjennomdampet i en stor panne eller gryte. Salte og pepre, avslutt med en god skvis sitronsaft, da blir den ekstra frisk.

Skar en paprika i strimler også, det er favoritten til Turbo. Et par klatter kryddersmør over kjøttet ble ikke feil. Brukte kjøpt kryddersmør i dag. Et fra Jacobs Utvalgte med bacon, og et med persille fra Synnøve Finden.
2013-03-07 16.27.29
Enkel middag, laget på 30 min. Som om man ikke får i seg nok grønnsaker på lavkarbo…pffft..jeg har aldri spist mer grønnsaker!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.