Kloke ord

Jeg bruker ganske mye tid på å lese andres blogger for å få inspirasjon, tips og generelt holde meg oppdatert på siste nytt på kosthold og helsefronten. Rett som det er kommer jeg over gullkorn og gode formuleringer som jeg kan sitte og høylydt si meg enig i mens jeg nikker heftig for meg selv. Som oftest leser jeg det opp for min mann; «Øyvind, hør på dette»! Han er så høflig stakkars, og gjør sitt beste for å late som om han synes det er like interessant som meg. Noen ganger ringer jeg min mor; hun er alltid like enig med meg…iallefall ift det som handler om kosthold og helse.

Men så har jeg jo jammen fått meg min egen blogg! Og nå skal jeg benytte anledningen til å sitere et par fine blogger jeg leste i kveld. Hør på dette:

Pål Jåbekk skriver i sitt siste innlegg om sammenhengen mellom kropp/sjel og kosthold:
«Hjernen vår bygges som resten av kroppen opp av maten vi spiser. Det er der byggesteinene kommer fra. Dette blir blant annet tydelig når vi ser at næringsstoffmangler kan påvirke oss mentalt i stor grad.
Men hvorfor er det sånn at kostholdet ikke det første man ser på når et barn sliter med å konsentrere seg eller har atferdsproblemer? Hvorfor er ikke mat det første man ser på når noen blir demente, schizofrene, får depresjoner eller angst?»

NEMLIG!! Dette har jeg selv erfart, og kjenner på kroppen (og hodet) hver dag at riktig ernæring roer sinnet. Dette er et spennende tema, som jeg gleder meg til å lese mer om på Pål sin blogg.

Neste gullkorn kommer fra Gry Hammer sin blogg Fra Jord Til Bord.
Hun har laget et innlegg om torskerogn, og sjekk ut følgende avsnitt:
«Denne uken skal det bugne over av rogn på bloggen min. Noen av dere vil nok bli mettet av prosjektet etterhvert som dagene går, men det er mitt store og inderlige mål at vi etterhvert begynner å skatte innmaten på dyr og fisk i tillegg til å koke kraft på kjøtt- og fiskebein, da jeg synes det er vår plikt å bruke hele dyret når det først skal bøte med livet for oss. Det blir da en stooooooor tilleggsbonus at vi faktisk får i oss langt mer næring enn våre helsemyndigheter anbefaler med sin uforståelige «5 om dagen, magert muskelkjøtt og planteolje-politikk».»

Jepp…det er uforståelig. Jeg er så utrolig og inderlig enig.

God kveld!

Reklamer

2 tanker om “Kloke ord

  1. Apropos kosthold og hjerne og nervesystem, så spiller neurotransmittere en større rolle. Og disse dannes fra substanser fra kosten, samt produseres på stimuli fra andre substanser som også kommer fra kosten. Litt info –
    http://liveneshage.blogspot.com/2012/11/ny-tid-for-rebellost-og-rebellsmr-mm.html?showComment=1355461166206#c6631825680614142145

    Kostholdets betydning for produksjon, aktivitet og regulering av neurotransmittere i både hjernen mellom ørene og hjernen i tarmen viser hvor meningsløst det er med psykiatriske medikamenter som kødder med neurotransmitternivåer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s